Parkeergarage Circus ook voorzien van Rentalite’s LED verlichting

 

Parkeergarages in de stad Groningen worden voorzien van LED-verlichting. Studenten van het Alfa College hebben 1800 lampen vervangen in de Boterdiepgarage door LED-verlichting. De parkeergarage Circus wordt op dit moment voorzien van LED-verlichting.

De gemeente Groningen wil hiermee aanzienlijk op de energiekosten besparen en de 2020 doelstelling behalen. Voor studenten elektrotechniek is het een werkleerproject.

De verlichting kan ‘s nachts bijna volledig uitgeschakeld worden, de gebruiker merkt hier niets van. Zodra iemand de parkeergarage betreedt schakelt de verlichting automatisch aan.

Behalve op energie houdt de gemeente ook geld op onderhoud over. Nu worden dagelijks 5 tot 10 Tl-buizen vervangen. Dat is met de nieuwe LED-lampen verleden tijd, omdat deze lampen een veel langere geoptimaliseerde levensduur hebben van 100.00 uur.

Er wordt met een 1 op 1 vervanging in de garage een lux level behaald van gemiddeld 104 lux, een gelijkmatigheid van 0,4 en een besparing van 79% op energie en C02 ten opzichte van de huidige TL T8 verlichting. Een aantal van de armaturen zullen worden voorzien van een batterij, geïntegreerd in het armatuur, ten behoeve van noodverlichting.

Be Sociable, Share!
Geplaatst op: