Interparking kiest ook in parkeergarage Museumkwartier voor de LED verlichting van Rentalite

In het historische hart van de Haagse Binnenstad, tussen het Binnenhof en de Amerikaanse Ambassade, wordt één van de meest complexe ondergrondse bouwprojecten van Nederland gerealiseerd.

Deze ontwikkeling van de Ontwikkelcombinatie PTV, een samenwerking tussen SENS real estate en Dura Vermeer Divisie Infra, wordt sinds juli 2015 gebouwd door Dura Vermeer Beton en Waterbouw. Interparking Nederland is de toekomstige eigenaar van de garage. Voor Den Haag biedt deze ontwikkeling de kans om het gebied rondom het Toernooiveld, de toegangspoort naar de stad, een kwaliteitsimpuls te geven.

Met Interparking als toekomstig parkeerexploitant wordt de parkeergarage met tools zoals een intern parkeergeleidingsysteem, online-reserveren, vol–vrij signalering per plaats, energiebesparende LED verlichting en Eco Parking de meest geavanceerde parkeergarage tot nu toe in Nederland. Met Eco Parking krijgen bezoekers met een energielabel A óf 100% elektrische auto, korting op het parkeertarief. Deze technieken worden ook toegepast bij de parkeergarage Markthal in Rotterdam. Deze won onlangs van de European Parking Association de prijs voor de beste nieuwe parkeergarage van Europa. 

RentAlite heeft een zeer mooi LED Lijn systeem ontwikkeld, de Premium Power interval lijn, die in parkeergarage Museumkwartier in Den Haag is geïnstalleerd. De aluminium lijn is uitgerust met 35W en 25W LED armaturen om een gemiddelde van 100 lux in de parkeergarage te bereiken met een minimaal energieverbruik per vierkante meter. De totale lengte van alle aluminium LED lijnen is 1100 meter met 260 armaturen in de lijn geïnstalleerd. Naast de armaturen in lijn zijn er ook 31 stand alone armaturen geïnstalleerd.

RentAlite heeft de nieuwste LED chips toegepast, waardoor de efficiëntie van de verlichting optimaal is. De netto lumen per watt van de armaturen die is toegepast is 140, dit is de meest energie-efficiënte technologie op dit moment.

De energie en CO2 besparing, door de toepassing van RentAlite’s LED verlichting in combinatie met het schakelen van de LED armaturen door bewegingssensoren, is 60% ten opzichte van conventionele verlichting.

Be Sociable, Share!
Geplaatst op: